z tego co wiem k03s jest chlodzona (i smarowana) tylko olejem silnikowym... co moze wydawac sie dziwne, ale biorac pod uwage temperature jej pracy (blisko 900C) jest jak najbardziej zrozumiale.
Żywotnośc Turbosprężarki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez wojciech_A wiecie jak to moze jest "statystycznie"? Czy w wiekszosci awarie turbo koncza sie jakimis wiekszymi problemami?? Czy turbo u kresu swojego zywota daje w jakis sposob o sobie znac, tak zeby mozna bylo to zauwazyc i w pore usunac awarie?W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PILUJa mam znajomego który ma Octavke 19TDI 90Km który ma 300 tys przejechane i turbiny nie wymieniał[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
tak jak pisze Cube, nie przejmować się tylko jeździć.
to tylko urządzenie które ma prawo sie popsuć.
ja na swoim ATD-ku (FI) mam nalatane prawie 190 kkm w tym prawie 30kk na wirusie i jak narazie jest OK
PS: kumplowi pare dni wstecz poszła pompa w astrze II w silniku 2.0 dti. koszt regeneracji + robocizna ok. 3000-3500 PLN, przelot ze 160kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBW moim bxe coś wyje ala karetka w przedziale od 1200 do 1700 obr.min i przez pierwsze chwile jazdy. Potem jest normalnie.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
no tak ale jak mi wgrali oprogramowanie te co mialem wczesniej na nowa turbine to byla cisza zastanawiam sie czy sobie tlumika nie zmienic :P na jakis ulter
Producent tłumików sportowych Ulter Sport. Sprawdź naszą ofertę i kupuj produkty bezpośrednio od producenta.
jeszcze mysle o zmianie cyklu wymiany oleju bo mam ten automatyczny wedle wskazan komputera moze to tez ma jakis wplyw hmmm ale 60 tys km i 2 turbiny ?
[ Dodano: Nie 15 Lut, 09 22:18 ]
i jak ja mam jechac do ASO i im wytlumaczyc iz po 10 tys swiszczy heheh ale co ciekawe ten odglos slychac od tylu z tlumika moze jak bedzie bardziej sportowy to bedzie lepiej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zurcioZamieszczone przez AdamBW moim bxe coś wyje ala karetka w przedziale od 1200 do 1700 obr.min i przez pierwsze chwile jazdy. Potem jest normalnie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Proszę o pomocy.
Ostatnio zauważyłem że w moim , 1.8T AUQ gdy mocno pocisnę po jakimś czasie praca turbiny staje się dosyć głośna. Chodzi o to, że słychać taki świst jakby gdzieś uciekało powietrze. Nie wiem czy dobrze to opisałem, odgłos jest bardzo podobny do tego jaki słychać przy np. przedmuchiwaniu czegoś sprężonym powietrzem. Miał może ktoś z was taka sytuację?? Może to normalne przy 1.8 T??
Komentarz
-
Komentarz